Leiligheter, Torget 8

Askim

Prosjekttype: Leiligheter i gammelt produksjonslokale

Oppdragsgiver: Privat

Byggeår: 2002

Størrelse: 1490 m2

Kategori: Arkitektur

 

Prosjektet omhandler 22 selveierleiligheter fordelt på 2,- 3- og 4 romsleiligheter med et areal fra 62 kvm til 128 kvm. Leilighetene ligger i 3.- og 4. etasje. I 1. og 2. etasje er det kontorlokaler for offentlig virksomhet. Opprinnelig rommet lokalene Viking Askims produksjonslokaler, en hjørnesteinsbedrift i Askim gjennom generasjoner. Lokalene har derfor stor kulturell verdi i et lokalt perspektiv, og blir ansett som verneverdige.

Utfordringen var å forvandle Vikings lokaler til stilfulle og tiltalende boliger. Bygningen har imidlertid gode kvaliteter som solide vegger og konstruksjoner og generøs takhøyde på opptil 3 meter. Vi har transformert industriens formspråk til moderne toppleiligheter med spennende vinkler og planløsninger.

Ved vindusutskiftingen er det tatt hensyn til opprinnelige vinduer med hensyn til format og profiler, for å bevare det originale industripreget. Hver leilighet har balkong i moderne design, inntrukket fra fasade livet, for ikke å forandre byggets utseende i for stor grad. Rekkverket på taket er likeledes spesialdesignet. Garasje i kjeller og stor felles altan på taket.