Halden Helsehus

Halden

Prosjekttype: Rehabilitering

Oppdragsgiver: Halden kommune

Byggeår: 2022

Størrelse: 6500 m2

Kategori: Interiør

 

Totalrehabilitering av gamle Halden sykehjem, til et moderne helsehus med 65 sykehjemsplasser og over 70 ansatte. Helsehuset samlokaliseres med ny legevakt og kommunelege for å gi innbyggerne et godt og tverrfaglig behandlingstilbud. I tillegg finner man legevakt, legetjenester, avdeling for aktivitet og mestring med fysioterapeuter, ergoterapeuter, hverdagsrehabilitering, syn/hørsel kontakt, frisklivssentralen og kreftkoordinator.

Østre Linje arkitektur og landskap har arbeidet med farger og materialer fra skisse fase til gjennomføring. Hver etasje har sin egen farge! Fargene skal bidra til å lette orienteringen, skille avdelinger fra hverandre, skape trivsel og tydeliggjøre funksjoner i bygget.

De åpne stuene er typisk for hver etasje, og de utspiller seg som fargerike oaser og avbrekk i midtkjernen av den lange korridoren. I stuer og fellesarealer dyrkes etasjefargen i samspill med komplementære farger for å skape en harmonisk og hyggelig atmosfære.

Tre lokale fotografer har donert fotografier som er tatt i lokalmiljøet. Østre Linje har plukket ut bilder som underbygger fargekonseptet for hver etasje.

Detaljprosjekt -og byggefasen ble gjennomført som samspillsentreprise. Ferdigstilt oktober 2022.