Innbyggertorg og bibliotek

Spydeberg

Prosjekttype: Rehabilitering og nybygg. Anbudsgrunnlag og gjennomføring

Oppdragsgiver: Indre Østfold kommune

Byggeår: 2021

Størrelse: 300 m2

Kategori: Arkitektur og Interiør

 

Påbygg og rehabilitering av nytt innbyggertorg og bibliotek i Spydeberg, Indre Østfold kommune. Innbyggertorget inneholder bibliotek med lesesal, meråpent og aktiviteter for barn og unge, møterom for utleie til innbyggere, mulighet for å avtale møte med veileder, gaming-rom for ungdom og en kafe`.

En ny gangbro knytter to Fjellheim og det gamle kommunehuset (NAV) sammen, her benyttes farget glass i fasaden som “kunstnerisk” element – en vandring gjennom fargene.

I møte mellom eksisterende bygningskropp og tilbygg åpnes arealet i biblioteket med en visuell forbindelse i dekket (atrium). Spesialtilpassede bokhyller definerer rekkverket og mesteparten av de omsluttende veggene.

Karakteristisk for det opprinnelige bygget, Fjellheim er den okergule teglsteinen som kommer frem både i fasaden og innvendige vegger. Spesielt utsatte vegger har fått en oppgradering, men fargen beholdes som et bakteppe for resten av interiøret som i stor grad vil bestå av sorte elementer i kombinasjon med treverk i himlingen. Løse møbler består av klare kulørte farger (blå, gul/grønn og oransje) som skal henge sammen med Indre Østfold sin interiørprofil.